sábado, 16 de diciembre de 2006


ALMANAC
Avui és:

Sant Llàtzer, Santa Iolanda

Tal dia com avui:

1994 - Ieltsin decideix intervenir a la capital de Txetxènia amb les seves tropes

Per reflexionar:

S'és vell quan es té més alegria pel passat que pel futur. - John Knittel

------------>

El ritus de l'oli

L’objectiu genèric de les celebracions és promocionar la cultura de l'oli i l'olivera i donar a conèixer al consumidor els diferents tipus d'oli d'oliva que hi ha al mercat, tot destacant aspectes com la tradició del conreu, la qualitat i el respecte al medi ambient. Ara bé, el principal ritu que hi ha en totes aquestes festes és la presentació en societat de l’oli nou o novell.

En algunes poblacions aquest acte té un caire religiós i es realitza en forma d’ofrena a l’interior de l’església. No és estrany que sigui així, doncs l'oli ha estat utilitzat tradicionalment en cerimònies religioses.

En d’altres, en canvi, la presentació de l’oli nou té un format profà, amb la realització d’un àpat popular que convida als assistents a tastar el producte i amb la preparació dels estands de les diferents organitzacions productores que, en el marc d’una fira o d’una mostra comercial, presenten i posen a la venda el seu oli.

------------>
EL CAGANER

Pessebres
L’arrelada popularitat que la figura del caganer té a casa nostra prové dels sentiments que desperta veure coexistir en un mateix escenari situacions que a primer cop d’ull semblen antagòniques: l'espiritualitat de la representació del fet religiós i la materialitat que implica el fet de defecar.

http://www.festes.org

1 comentario:

proudemax dijo...

Deixant de banda el(s) caganer(s), ja heu vist això?

http://taiyorecord.com/?pid=2748835